Radnica plánuje zvýšiť dotáciu na výrobu ľadu o 46.471 eur

13.07.2009 Stará Ľubovňa

Mesto Prešov plánuje zvýšiť dotáciu na výrobu ľadovej plochy, ktorú na zimnom štadióne v rámci športovej prípravy využívajú mládežnícke kluby, o sumu 46. 471 eur (1, 4 milióna Sk). Na vykrytie strát za energie v ...
Uzatvorené zmluvy medzi mestom, klubmi a nájomcom zimného štadióna, počítajú s poskytnutím ľadovej plochy pre mládežnícke kategórie v objeme približne 2100 hodín ročne. Dotácia na jednu hodinu využitia ľadu (ľadohodina) predstavovala približne 79 eur (2380 Sk). Skutočné náklady na ľadohodinu sa však v súčasnosti pohybujú na úrovni 106 eur (3193 Sk). V priebehu polroka viaceré športové kluby upozornili, že financie nebudú postačovať, a obrátili sa na mesto zo žiadosťou o navýšenie podpory.

Postoj poslancov, ktorí sa stotožnili so zámerom dotovať výrobu ľadu, aby sa takýmto spôsobom podporila činnosť mládeže, ocenil primátor Pavel Hagyari. Ľadovú plochu počas roka využíva na športovú prípravu približne 300 členov mládežníckych klubov, ktorí sa venujú krasokorčuľovaniu, rýchlokorčuľovaniu a predovšetkým hokeju. \"Prešovský hokej má na to, aby sa dostal do extraligy, avšak treba začať od mladých. Výroba ľadu pre mládežníkov by mala byť na pleciach mesta, \" konštatoval Hagyari.

Správou o stave a vývoji finančnej situácie vo väzbe na rozvoj mládežníckeho športu a klubov využívajúcich ľadovú plochu sa už zaoberali členovia prešovskej mestskej rady a o navýšení dotácie bude rozhodovať zastupiteľstvo 15. júla.

(TASR)
 

Vyberte región